Hoe zorg je voor een gemakkelijke en goede boekhouding voor jouw bedrijf?

Hoe zorg je voor een gemakkelijke en goede boekhouding voor jouw bedrijf?

Ieder bedrijf heeft een boekhouding. Hoe complex deze is, heeft vaak te maken met de grootte van het bedrijf. Maar of je nu werkt als zzp’er of een grotere onderneming hebt, het onderhouden van een goede boekhouding kan een behoorlijke klus zijn. Waar moet je hierbij aan denken? En hoe kun je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken?

Het belang van boekhouden

Waar moet je aan denken bij ‘boekhouding’? Boekhouden is het proces van het vastleggen, verwerken en beheren van de financiële informatie van een bedrijf of organisatie. Het is een enorm belangrijk onderdeel van goede bedrijfsvoering, omdat een goede boekhouding helpt inzicht te krijgen in de financiële prestaties. Dat inzicht helpt ook te bepalen of je bedrijf op koers ligt om doelstellingen te bereiken.

Verschillende behoeften

Verschillende typen bedrijven hebben verschillende behoeften op het gebied van boekhouding. Zo kan een klein bedrijf bijvoorbeeld een eenvoudiger boekhoudsysteem nodig hebben dan een groot bedrijf met complexe financiële transacties. Ook kan het type klanten invloed hebben op de benodigde boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat zich bezighoudt met de export of import van goederen. Extra ondersteuning hierbij is, hoe groot of klein je bedrijf ook is, vaak wel prettig.

Klein bedrijf of zzp’er?

Voor kleine bedrijven kan het voldoende zijn om een wat eenvoudigere boekhoudmethode te gebruiken. Dat kan met behulp van een spreadsheet, maar handiger is nog een online boekhoudsoftware. Bij Transparant Administratie bieden we voor kleinere bedrijven het basispakket aan. Hierbij begeleiden en corrigeren we de boekhouding en btw-aangifte, voeren we de jaarafsluiting uit en doen we de aangifte van inkomstenbelasting, eventueel ook die van je partner.

Boekhouding als routekaart

Een duidelijke boekhouding is als een routekaart. Doordat je ziet welke wegen er liggen, kun je tijdig bijsturen wanneer je dat nodig vindt. Daarom kan het prettig zijn om gedurende het jaar inzicht te hebben in je financiën. In het standaardpakket zorgen we er daarom voor dat je ieder halfjaar een rapport ontvangt met vergelijkende cijfers. Zo kun je snel bepalen of je doelen haalbaar zijn en of je er goed voor staat.

Ontzorgen

Voor grotere bedrijven kan het nodig zijn om een meer geavanceerde boekhoudmethode te hanteren. Denk bijvoorbeeld aan dubbelboekhouden. Dit is een systeem waarbij elke financiële transactie twee keer wordt verwerkt, één keer aan de creditzijde en één keer aan de debetzijde. In de financiële boekhouding van grotere ondernemingen, vof of bv zonder controleplicht gaat vaak veel tijd zitten. Om die tijd te kunnen gebruiken voor de vooruitgang van het bedrijf zelf, ondersteunt Transparant Administratie jouw bedrijf ook. In het pakket ‘Uitgebreid’ ontzorg ik je bij het doen en bijhouden van de boekhouding.

Geen tijd of zin?

Ben je ondernemer en loop je tegen de boekhouding aan? Of lukt het je simpelweg niet om er voldoende tijd voor vrij te houden? Neem dan gerust contact op. Ik denk graag met je mee en adviseer over de te nemen stappen.

Ook interessant voor jou

Het berekenen van je zzp-uurtarief en essentiële overwegingen

Lees verder

Welk pakket moet ik kiezen als ik ondersteuning wil bij mijn boekhouding?

Lees verder

Zzp’er? Zo vul je je inkomstenbelasting en omzetbelasting in!

Lees verder

Wat je moet weten over de KOR (kleineondernemersregeling)

Lees verder

Reviews

Jeroen geeft duidelijk advies voor mijn belastingaangifte en geeft hier ook elk jaar een seintje voor zodra dit weer nodig is. Dit is voor mij fijn omdat ik alleen de benodigde documenten hoef toe te sturen en hij al het andere werk regelt.

- Tim Scargo

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verrassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is, wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privéaangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant Administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en privé. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was, liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.