De voordelen van boekhouding uitbesteden

De voordelen van boekhouding uitbesteden

De boekhouding en financiële administratie van jouw bedrijf is erg belangrijk. Het laat zien hoe je ervoor staat en is essentieel om belangrijke documenten zoals de belastingaangifte mee in te vullen. Vele facetten hiervan zijn bovendien verplicht om bij te houden. Toch is het meestal geen gemakkelijke opgave. Voordat je het weet is het alweer zover en moeten er weer allerlei nieuwe documenten klaargemaakt worden. Misschien overweeg je dit werk uit te besteden. Welke voordelen levert dit op?

1. Het scheelt tijd

Dit is misschien wel de belangrijkste reden van het rijtje. Het blijft een feit: in het uitvoeren van jouw boekhoudkundige klussen gaat veel tijd zitten. Er is veel om rekening mee te houden, op een rijtje te zetten en bij elkaar te verzamelen. Bovendien moeten de aangiftes iedere keer op orde zijn, maar toch staan ze steeds dichterbij voor de deur dan je hoopt. Door jouw administratieve werkzaamheden uit handen te geven, heb je hier geen omkijken meer naar. Dat scheelt veel tijd, die je aan het bedrijf en helpen van jouw klanten kunt besteden. 

2. Kennis gebruiken

Bij boekhoudingswerkzaamheden komt best wat uitzoekwerk kijken. Door jouw administratie uit te besteden, kun je gebruikmaken van de administratiekennis van de professional. Heb je vragen over de boekhouding of gerelateerde zaken rond deze boekhouding? Dan kun je deze altijd stellen en snel antwoord krijgen, in plaats van dat je alles zelf moet gaan uitzoeken. 

3. Gebruikmaken van relevante regelingen

Als ondernemer weet je het maar al te goed: je hebt te maken met veel regels die regelmatig kunnen veranderen. Bij de belastingaangifte duiken deze regels ook weer op. Maar regels bieden soms ook kansen, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe regeling beschikbaar is om bedrijven te ondersteunen. Dan is het prettig om hiervanaf te weten, om hier ook gebruik van te kunnen maken. De boekhouder weet van deze regelingen af en zorgt ervoor dat er gebruik gemaakt wordt van de geboden mogelijkheden, zodat de boekhouding nog weleens voordelig uitvalt. 

4. Geen fouten

Administratie is foutgevoelig. Een getal op de verkeerde plaats kan de hele berekening verstoren. Het lastige is dat fouten ook snel gemaakt zijn. Dit maakt het opstellen van jouw boekhouding naast een tijdslurpende ervaring ook nog eens stressvol, want het moet ook goed gebeuren. En vergeet niet: het verkeerd, niet of te laat invullen van jouw administratie kan een boete opleveren. Door dit uit te besteden, heb je hier ook geen last meer van. Geen fouten, geen boetes. En bovendien geen werk ervan. 

5. Inzicht in jouw bedrijf

Door jouw boekhouding uit te besteden, krijg je langzaam maar zeker ook meer inzicht in jouw bedrijf. De boekhouder kan ervoor zorgen dat je periodiek getallen krijgt over de status hiervan. Deze getallen zijn altijd inzichtelijk voor het moment dat je ze nodig hebt, in plaats van dat je alles zelf moet narekenen wanneer je deze getallen nodig hebt. 

Over Transparant Administratie

Transparant Administratie helpt je met de boekhoudkundige werkzaamheden en financiële administratie van jouw bedrijf. Op een duidelijke, doelgerichte manier word je ontzorgd in deze werkzaamheden, zodat je naar deze taken geen omkijken meer hebt. Hierdoor kun jij je focussen op de werkzaamheden waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. 

Ook interessant voor jou

Het berekenen van je zzp-uurtarief en essentiële overwegingen

Lees verder

Welk pakket moet ik kiezen als ik ondersteuning wil bij mijn boekhouding?

Lees verder

Zzp’er? Zo vul je je inkomstenbelasting en omzetbelasting in!

Lees verder

Reviews

Jeroen geeft duidelijk advies voor mijn belastingaangifte en geeft hier ook elk jaar een seintje voor zodra dit weer nodig is. Dit is voor mij fijn omdat ik alleen de benodigde documenten hoef toe te sturen en hij al het andere werk regelt.

- Tim Scargo

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verrassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is, wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privéaangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant Administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en privé. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was, liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.