Over mij


Over Transparant Administratie

Mijn naam is Jeroen Fictorie, ik ben in 2002 afgestudeerd van de HEAO accountancy in Groningen. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt als assistent controller, en assistent accountant. Op een gegeven moment wist ik zeker dat ik voor mezelf wilde beginnen, en in januari 2005 ben ik Transparant Administratie gestart. 

Over Transparant Administratie

Mijn naam is Jeroen Fictorie, ik ben in 2002 afgestudeerd van de HEAO accountancy in Groningen. Tijdens en na mijn studie heb ik gewerkt als assistent controller, en assistent accountant. Op een gegeven moment wist ik zeker dat ik voor mezelf wilde beginnen, en in januari 2005 ben ik Transparant Administratie gestart. 

Mijn achtergrond

Ik was met name werkzaam als interim finance professional voor grote klanten, onder andere heb ik mij ingezet voor Zorgkantoor Groningen, de Gemeente Groningen en Friesland Campina. Naast mijn interim finance klussen heb ik een klantenbestand opgebouwd in het Midden en Klein Bedrijf. Voor klanten klein en groot heb ik de volledige boekhouding verzorgd inclusief opstellen van de jaarrekening, de aangiften omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting verzorgd.

Werk in Amman, Jordanië

In 2010 zijn wij als gezin verhuisd naar Amman, Jordanië. Daar richt Operation Mercy, een Christelijke NGO die in een aantal Islamitische landen werkzaam is, zich met name op de dorpen buiten Amman, en op de hulpverlening aan Syrische vluchtelingen. In de zomer van 2011 ben ik gevraagd financieel manager te worden van Operation Mercy. 

Whitman Academy

In 2014 heeft Whitman Academy mij benaderd om daar financieel manager te worden van de school. Omdat de grootste druk van de oorlog in Syrië op dat moment voorbij was, heb ik de uitdaging aangepakt. Whitman Academy stond aan het begin van een traject van veel onderzoek en het doorrekenen van verschillende scenario’s inzake een sterk gewenste verhuizing van de toenmalige locatie naar een grotere locatie. Van de zomer van 2014 tot en met de zomer van 2021 ben ik verantwoordelijk geweest voor de financiën van Whitman Academy. 

Ik heb de school financieel door dit traject geloodst met als resultaat dat de school in de zomer van 2021 inderdaad verhuisd is. Het project was succesvol afgesloten, dankzij Corona met een jaar vertraging. Gelukkig nog wel net voor wij weer terug kwamen naar Nederland. De toenmalig directeur van Whitman Academy heeft een hele mooie persoonlijke review achter gelaten op mijn LinkedIn profiel.

Terug in Nederland

Al met al heb ik zo’n 20 jaar ervaring, nationaal en internationaal, met het verzorgen van financiële administraties, verzorgen van verschillende belastingaangiftes (omzetbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting), (internationaal) financieel management en internationale handel (import/export). In de tijd dat wij in Amman woonden, ruim 11 jaren, heb ik mijn klanten in Nederland online geholpen. Nu, sinds juni 2021, woon ik weer in Assen en kan ik dus weer gewoon van dichtbij ondersteuning bieden. Voor veel klanten is dit een groot pluspunt. 

Bel of mail gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Reviews

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privé aangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en prive. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.