Met het juiste boekhoudprogramma is boekhouden kinderspel

Met het juiste boekhoudprogramma is boekhouden kinderspel

In onze huidige, digitale wereld is de tijd van schoenendozen vol bonnetjes echt wel voorbij. Boekhouden is ‘serious business’. Vaak wordt het echter nog wel steeds gezien als een saaie en lastige klus. Een steeds weer terugkerende, verplichte bezigheid die je naast de werkzaamheden voor je bedrijf moet doen. Gelukkig hebben de schoenendozen inmiddels plaatsgemaakt voor boekhoudprogramma’s die het een stuk gemakkelijker maken. Maar daarbij komt ook weer het volgende dilemma: welk boekhoudprogramma moet je kiezen?

Vereisten voor Belastingdienst

Alhoewel een boekhoudprogramma niet verplicht is, is het wel aan te raden. Het helpt je om je boekhouding en administratie op een duidelijke manier bij te houden en te bewaren, want dát is in Nederland wel verplicht. De Belastingdienst wil namelijk dat je de volgende zaken in je administratie opneemt:

  • ontvangen facturen en kopieën van uitgaande facturen
  • transactieoverzichten
  • kasadministratie
  • contracten en correspondentie van opdrachtgevers en leveranciers
  • urenadministratie
  • reisadministratie voor auto en/of openbaar vervoer
  • btw en inkomstenbelasting
  • modelovereenkomst (voorheen VAR)
  • bedrijfscorrespondentie

Zelf bijhouden kan

Natuurlijk kun je dit allemaal met de hand bijhouden op een paar Excelbestandjes. Maar je kunt je voorstellen dat daar veel tijd in gaat zitten. En wil je al die kostbare tijd eigenlijk wel besteden aan zo’n ‘saaie’ klus als boekhouden? En hoe zit het met de beveiliging van je persoonsgegevens? Heb je altijd een back-up van al deze gegevens achter de hand? Ook als je computer crasht?

Voordelen boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma is in vrijwel alle opzichten een beter alternatief. Berekeningen worden automatisch gemaakt, je kunt je uren makkelijk bijhouden, je hebt geen omkijken meer naar het opstellen van de winst- en verliesrekening of je balans en fiscale regels worden met updates meteen in de software verwerkt. Dat biedt niet alleen gemak en scheelt veel tijd, maar je hebt alles ook meteen bij de hand wanneer de fiscus wil controleren of je belastingaangifte juist is ingevuld.

E-boekhouden.nl

Er zijn veel boekhoudprogramma’s op de markt. Tik op Google maar eens een zoekopdracht in. Wat je dan vast ook meteen opvalt, is dat er één programma boven uitspringt: e-boekhouden.nl. Het is een boekhoudprogramma dat ik in mijn bedrijf ook bij voorkeur gebruik en ik zal je uitleggen waarom.

Eenvoudig in gebruik

E-boekhouden.nl is namelijk heel eenvoudig in gebruik én wordt erkend door de Belastingdienst. Daarnaast is het voor startende ondernemers in veel gevallen ook nog eens kosteloos te gebruiken. In het programma is alles online bij te werken wat jij op het gebied van boekhouding nodig hebt voor je bedrijf. Ook zijn de data overal toegankelijk, zodat je altijd, waar je je ook bevindt, inzicht hebt in je gegevens. En omdat het online is opgeslagen, gaan je gegevens niet verloren wanneer je computerproblemen hebt of je papieren boekhouding kwijt raakt of verloren gaat. De beveiliging is zo goed, dat niemand ongevraagd bij jouw data kan komen.

In vertrouwde handen

Het werken met e-boekhouden.nl is overigens voor mij geen vereiste. Als je met een ander boekhoudprogramma werkt, is dat natuurlijk ook prima. Jouw boekhouding is bij mij in vertrouwde handen. Wil je er meer over weten? Neem gerust contact op, dan kan ik je uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Ook interessant voor jou

Welk pakket moet ik kiezen als ik ondersteuning wil bij mijn boekhouding?

Lees verder

Zzp’er? Zo vul je je inkomstenbelasting en omzetbelasting in!

Lees verder

Wat je moet weten over de KOR (kleineondernemersregeling)

Lees verder

Reviews

Jeroen geeft duidelijk advies voor mijn belastingaangifte en geeft hier ook elk jaar een seintje voor zodra dit weer nodig is. Dit is voor mij fijn omdat ik alleen de benodigde documenten hoef toe te sturen en hij al het andere werk regelt.

- Tim Scargo

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verrassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is, wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privéaangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant Administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en privé. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was, liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.