4 tips om je boekhouding sneller te doen

4 tips om je boekhouding sneller te doen

Wees eens eerlijk: hoe is het gesteld met jouw boekhouding? Begin je iedere keer vol enthousiasme aan de klus of zie je het als een noodzakelijk kwaad en blijf je het maar voor je uitschuiven? Hoe je het ook wendt of keert: om geen problemen te krijgen met de Belastingdienst is een goede en degelijke boekhouding van groot belang. Vooral als dit niet jouw favoriete bezigheid is, heb ik speciaal voor jou 4 tips om deze steeds weer terugkerende klus sneller te doen.

Tip 1: Plan een vast moment

Je kunt natuurlijk wachten tot het moment dat je je btw-aangifte weer moet doen om je administratie bij te werken, maar dan moet je je waarschijnlijk door een hele stapel bonnetjes en facturen heen worstelen. Geen wonder dat je het voor je uit blijft schuiven. Je ben er veel minder tijd aan kwijt wanneer je het regelmatig bijhoudt. Het is even een routine die je je eigen moet maken, maar als je er iedere dag of week een vast moment voor plant, blijft het behapbaar en overzichtelijk. Als jij alles goed op orde hebt, is je btw-aangifte een fluitje van een cent en hoef je die ook niet tot het laatste moment uit te stellen.

Tip 2: Stuur minder facturen

Heb jij opdrachtgevers door wie je op regelmatige basis wordt ingehuurd? Overweeg dan eens om niet na elke klus een factuur te sturen, maar dit slechts één keer per maand te doen. Dat kan veel administratieve rompslomp schelen.

Tip 3: Digitaal boekhouden

In deze moderne tijd waarin we steeds meer online doen, mag een online boekhoudprogramma natuurlijk niet ontbreken. Zelf werk ik met E-boekhouden, dat een duidelijk overzicht en inzicht creëert over je boekhouding, facturering, offertes, urenregistratie, relatiebeheer en voorraadbeheer. Ben je een startende ondernemer? Dan heb ik goed nieuws voor je, want de kans is groot dat je er kosteloos gebruik van kunt maken.

Tip 4: Besteed het uit

Bedenk eens hoeveel tijd en stress het je scheelt als je je boekhouding uitbesteedt. Tijd die je aan je onderneming kunt besteden. Geen stress en schuldgevoelens meer omdat je die klus, waar je iedere keer weer als een berg tegenop ziet, voor je uitschuift. Zou het niet een enorme opluchting zijn als je daar niet meer iedere keer tegenaan hoeft zitten te hikken? Dat je boekhouding gewoon op orde is en je een duidelijk inzicht hebt over de stand van zaken? Zonder fouten?

Hoe kan ik je helpen?

Ik heb verschillende modules ontwikkeld waaruit je kunt kiezen als ik je boekhouding mag verzorgen: Transparant Basis, Transparant Standaard en Transparant Uitgebreid. Het hangt er maar net vanaf waar jij tegenaan loopt en wat jouw wensen en behoeftes zijn. Neem gewoon eens contact op, zodat we samen kunnen kijken op welke manier ik jou het beste kan helpen.

Ook interessant voor jou

Het berekenen van je zzp-uurtarief en essentiële overwegingen

Lees verder

Welk pakket moet ik kiezen als ik ondersteuning wil bij mijn boekhouding?

Lees verder

Zzp’er? Zo vul je je inkomstenbelasting en omzetbelasting in!

Lees verder

Wat je moet weten over de KOR (kleineondernemersregeling)

Lees verder

Reviews

Jeroen geeft duidelijk advies voor mijn belastingaangifte en geeft hier ook elk jaar een seintje voor zodra dit weer nodig is. Dit is voor mij fijn omdat ik alleen de benodigde documenten hoef toe te sturen en hij al het andere werk regelt.

- Tim Scargo

Als u prettig een goed administratiekantoor zoekt, moet u bij Transparant Administratie zijn!! Ik ben daar al meer dan 15 jaar klant en word altijd vriendelijk en direct geholpen. Met al mijn vragen kan ik daar terecht. Krijg snel antwoord en kom nooit voor verrassingen te staan. De aangifte klopt en als er wat is, wordt het ook voor mij opgelost. Ik raad dan ook iedereen aan om contact met ze op te nemen. Voor zowel privéaangifte als voor bedrijven.

- Colinda Wolters - Borduurhuis Steenderen

In 2009 ben ik als zzp’er mijn autorijschool gestart. Jeroen heeft me geholpen om mijn administratie zo in te richten dat het efficiënt werkt voor ons beiden. Tot op heden verzorgt Transparant Administratie nog steeds mijn W/V en jaarrekening en de belastingaangifte zakelijk en privé. Door de persoonlijke interesse van Jeroen is er een prettige samenwerking. Zelfs in de periode dat Jeroen in het buitenland werkzaam was, liep de samenwerking uitstekend. Kortom een betrouwbare en prettige zakenpartner.

- Verkeersschool Alex Weverling

Neem nu contact
met mij op!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en kom langs voor een kennismakingsgesprek.